Intia matkohteena

Intia sijaitsee Etu-Aasiassa Intian niemimaalla, minkä lisäksi siihen kuuluu kolme Intian valtameren saaristoa: Nikobaarit, Andamaanit ja Lakkadiivit. Intian pohjoisrajalla ollaan Himalajan reunoilla ja sieltä löytyy maan korkein vuorikin, 7.817 metriä korkea Nanda Devi. Intian pituus pohjoisesta etelään on noin 3.500 kilometriä, millä välillä näkymät vaihtuvat lumihuippuisista vuorista Keralan mahtaviin palmumetsiköihin.  Paksuuttakin löytyy parhaimmillaan yli 3.000 kilomeriä.

Intia, jota usein osuvasti  kutsutaan maailman suurimmaksi demokratiaksi, on valtaisa monilla muillakin mittareilla mitattuna. Ensinnäkin Intiassa asuu (asukasluku) yli 1 miljardi ihmistä, mikä tekee siitä maailman toiseksi väkirikkaimman maan. Intian pinta-ala on 3 287 000 neliökilometriä eli se maailman 7. laajin valtio. Rajanaapureita ovat Bangladesh, Kiina, Pakistann Nepal, Myanmar ja Bhutan

Intian viralliset kielet ovat hindi ja englanti, minkä lisäksi 21 muulle kielelle on perustuslaissa myönnetty virallinen asema. Kaikkiaan maassa arvioidaan olevan peräti 1600 paikallista kieltä. Yli 80% intialaisista on hinduja, 14% muslimeja, kristittyjä ja sikhejä on molempia noin 2%. Budhalaisia on vain 0.7%, vaikka Intia oli budhalaisuuden synnyinmaa.

Pääkaupunki on New Delhi. Muita merkittäviä suurkaupunkeja ovat muun muassa Mumbai, Bangalore, Kolkata ja Chennai. Delhi on myös yksi sakara matkailijoiden suosimassa kiertomatkassa “Kultaisessa kolmiossa”, jonka kaksi muuta sakaraa ovat Agra, josta löytyy muun muassa Taj Mahal sekä Rajastanin pääkaupunki “pinkki” Jaipur. Näistä kaupungeista tarkemmin omissa osioissaan.

Matkustusasiakirjat: Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Viisumi ( tiettyihin kaupunkeihin ei tarvitse hankkia tämän vuoden aikana viisumia etukäteen ) sekä muut mahdolliset matkustusluvat tiettyihin Intian osiin (kts tarkemmat ohjeet Intian suurlähetystön sivuilta http://www.indianembassy.fi/  Intiaan saavuttaessa täytetään maahantulokortti.

Suomalaiset matkapuhelimet toimivat pääsääntöisesti ongelmitta kaupunki-alueilla, mutta maaseudulla tilanne on usein toinen katvealueiden takia. Tarkista kuuluvuus ja puheluiden hinnat operaattoriltasi ennen matkaa. Sähkövirran jännite on sama kuin Suomessa. Paikallisessa pistokkeessa on 3 pyöreäpäistä piikkiä eli sopiva välikappale on tarpeen, vaikkakin toisinaan suomalainen pistoke käy paikalliseen pistorasiaan niine hyvineen.

Lamppu on hyvä ottaa matkalle mukaan, sillä sähkökatkot hyvin tavallisia. Vaarana on myös aina, että sähkövirran epätasaisuus voi aiheuttaa vahinkoa sähkölaitteille. Käytä pullotettua vettä.

Paikallinen aika on Suomen aikaan verrattuna kesäaikana 2½ tuntia ja talviaikaan 3½ tuntia enemmän.

Intialaisten  näkemys soveliaasta pukeutumisesta on varsin erilainen kuin meillä suomalaisilla. Epätoivotun huomion ja suoranaisten ongelmatilanteiden välttämiseksi naisten tulisi välttää lyhyiden hameiden, shortsien sekä paljastavien toppien käyttöä. Intialaiset eivät muuten hyväksy shorteja miehillekään. Mainittakoon, että Goassa ollaan ilmeisesti runsaan turismin vuoksi vapaamielisempiä pukeutumisen suhteen.

Erityisen tarkkaa pukeutuminen on uskonnollisissa paikoissa. Pääsääntönä voitanee pitää sitä, että kengät jätetään aina säilytykseen eli sukat on hyvä olla mukana, jollei ehdottomasti halua kävellä paljain jaloin. Tämän lisäksi jotkut uskontokunnat edellyttävät muun muassa pään ja hartioiden peittämistä. Ota aina selvää pukeutumääräyksista ennen temppeliin menoa ja välty ongelmilta, sillä tietämättömyys ei ole mikään peruste rikkoa muiden uskonnolisia käsityksiä.

Hanki kaikenkattava matkavakuutus. Yksityissairaalaat ovat erittäin kalliita ja toisaalta julkisten sairaaloiden hygieniataso ei ole riittävä. Vakuutus on enemmän kuin tarpeen, jos potilas tai pahimmassa tapauksessa vainaja joudutaan kotiuttamaan.

Matkat Intiaan. Intia on hyvin pitkälle omatoimikohde Goa lukuunottamatta, jonne järjestetään seuramatkoja. Omatoimiset lennot (tällä hetkellä marraskuu 2010) Delhiin edullisimmillaan reilusti alle 600 euroa kts. tarkemmin Ebookers tai Supersaver. Edullisimmat hotellit löydät mm. hotels.com, mutta muista, että Intian hotellien taso on mitä on, joten  älä ota ainakaan alle 3 tähden hotelleja.
Jaa

yksi kommentti

  • Tiina
    22 Nov 2010 | Permalink | Reply

    Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk viisumia myönnettäessä, ei siis enää välttämättä matkan jälkeen.
    Passport valid for a minimum of 6 months with at least two blank pages.
    valid passport (minimum validity six months at the time of applying

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *