BAHAMAN NÄHTÄVYYDET 2.

BAHAMAN PÄÄKAUNKI NASSAUN NÄHTÄVYYDET

 

Bahaman pääkaunki Nassau sijaitsee New Providencen saarella. Kaupungissa on asukkaita noin 150.000 ja se on yksi maailman vilkkaimmista risteilysatamista.   Risteilijöita Nassaun satamassa by Kauko Matka Englantilaiset siirtolaiset perustivat vuonna 1666 Nassaun, mutta aluperin Charles Towne nimiseksi. Nassau nimen kaupunki sai vuonna 1695 ja Englannin silloisen kuninkaan Wilhelm III mukaan, sillä tämähän oli Oranje-Nassau dynastian jäsen.

2589

Merirosvous oli Länsi-Intiassa kovin yleistä ja pahimmillaan se oli vuosien 1690 -1720 välillä. Nassausta kehkeytyi tuolloin varsinainen merirosvouden keskus. Kaupungissa asui pahimmillan tai parhaimmillaan yli 1.000 merirosvoa ja kaupungin johtoonkin nousi yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista merirosvoista nimittäin Edward Teach, joka tunnetaan paremmin nimellä ”Mustaparta”. Nassau oli tuttu paikka myös lähes kaikille muille tuon ajan kuuluisille merirosvokapteeneille. Merirosvoista enemmänkin kiinnostuneille voi suositella Nassaun Merirosvomuseossa vierailua.

2620

Nassaun turvaksi on rakennettu kaikkiaan kolme linnoitusta. Linnoituksista suurin on korkealla mäellä seisova Fort Charlotte. Nimellä kunnioitettiin Englannin tuolloisen kuninkaan Yrjö III vaimoa. Tämän vuonna 1789 valmistuneen linnoituksen rakennuttaja toimi lordi Dunmore.

2602

Samoihin aikoihin, tarkemmin sanottuna vuonna 1793, valmistui toinenkin linnoitus, ja nyt saaren korkeimmalle kohdalle, mikä on Bennet Hill. Linna  sai nimekseen Fort Fincastle. Tämänkin linnan rakennuttaja oli samainen lordi Dunmore ja nimensä linnoitus sai miehen toisen arvonimen ”Viscount Fincastle” mukaan. Linnoitus toimi pitkään majakkana eikä sen tykkejä ole koskaan jouduttu laukaisemaan.

2593

Kolmas ja vanhin linnoituksista on Fort Montagu. Linnoitus rakennettiin vuosina 1741-1742. Linnoituksen rakentamisen taustalla oli englantilaisten pyrkimys suojella kaupunkia ja satamaa espanjalaisilta maahantunkeutujilta.

 

Kaupungin kaksi kuvatuinta patsasta kuuluvat ensinnäkin Englannin kuningatar Viktorialle ja löytöretkeilijä Kristoffer Kolumbukselle. Ensin mainittu patsas löytyy Bahaman parlamentin edesta. 2588 Kolumbuksen patsas on puolestaan sijoitettu Bahaman kenraalikuvernöörin virka-asuntoon johtavaan portaikkoon.

2599

Paradise Island

2654 Jos kulttuurikohteet eivät oikein kiinnosta tai ne on jo nähty, kannattaa tutustua aivan Nassaun kyljessä olevaan Paratiisisaareen.

2646

Saarelta toiselle siirtyminen tapahtuu kuuluisan bahamalaista alkuperää olevan näyttelijän Sidney Pointerin mukaan. Saaren tunnusmerkkinä voidaan pitää upeaa Atlantis hotellia.

2647

Tämä hotelli tarjoaa tietysti mahdollisuuden rantaelämään, mutta sen yhteydessä on myös mahtava ostoskeskus, upea kasino, vesipuisto delfinaario/akvaario. Oppaamme mukaan hotellin kalleimman sviitin aikoinaan ”koeponnisti” itse Michael Jackson.

Jaa

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *