Yhdysvaltojen merkittävimpiä nähtävyyksiä, Hooverin pato, Las Vegas

Las Vegasissa on paljon katsottavaa ja koetavaa, mutta ei kuitenkaan sovi unohtaa, että Hooverin pato sijaitsee vain 50 kilometrin päässä kaupungista. Hooverin pato on rakennettu Grand Canyoninkin läpi kulkevaan Coloradojokeen Nevadan puolelle lähellä Arizonan rajaa. Tämä voimala tuottaa vuodessa 5 miljardia kWh sähköä.

Padon valuma-alue käsittää 7.7 % Yhdysvaltain pinta-alasta. Pato synnytti pohjoispuolelleen Meadjärven. Tämä tekojärvi on lajissaan yksi maailman suurimmista. Järvi on nykyisin National Park Servicen alainen  ja se erittäin vilkkaassa  ja monipuolisessa vapaajankäytössä  muuten kuivalla seudulla.

Padon rakennustyöt käynnistyivät vuonna 1931 presidentti Herbert Hooverin ollessa Yhdysvaltain presidentti. Rakennustyöt käsittivät yli 8 miljoonan tonnin louhimista. Padon valtavista mitoista sen verran, että se on 221   metriä korkea ja 379 metriä leveä. Padon paksuus juuresta on 201 metriä ja harjalta 14 metriä.  Betonia rakennustyöt vaativat 2.5 miljoonaa kuutiometriä. ja terästä valtavan määrän.

Pato oli valmistuessaan maailman suurin. Kun presidentti Roosevelt vihki padon vuonna 1936, hän käytti siitä nimeä Boulderin pato. Yhdysvaltain kongressin päätöksellä padosta tehtiin uudelleen  Hooverin pato vuonna 1947.

Jaa

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *