Auton vuokraus ulkomailla

Miksi vuokra-auto ulkomailla

Auton vuokraaminen tuo matkaajalle aivan uudet mahdollisuudet saada matkasta mahdollisimman paljon irti, oli sitten kyse seuramatkasta tai omatoimilomasta.

Seuramatkaajalle vuokrattu auto tuo mahdollisuuden tehdä vähintäänkin omatoimisia päiväretkiä niin varsinaisen matkakohteen nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin kuin myös kauempanakin sijaitseviin mielenkiintoisiin kohteisiin ja uimarantoihin. Vuokra-auton etuna valmiisiin retkiin verrattuna on se, että voit itse päättää aikataulusi ja pysähtyä aivan missä itse vain haluat. Vuokra-auto tulee myös varmasti edullisemmaksi kuin valmiit retket, varsinkin, jos seurueeseen kuuluu 3-5 henkeä.

Omatoimimatkalla vuokra-auton edut vain korostuvat entisestään, kun  ei kukaan ole järjestänyt puolestasi lentokenttäkuljetuksia tai valmiita retkiä. Omatoimimatkailijalla on myös mahdollisuus vaikka kiertomatkaan, jos ei haluta olla sidottuja yhteen paikkaan. Auto vuokrattaessa on kuitenkin muistettava sopia erikseen ja etukäteen, jos aikoo ylittää valtion rajan.

Jotkut omatoimatkaajat menevät matkakohteeseen omalla autolla, millä varmasti silläkin on kannattajansa. On kuitenkin hyvä muistaa, että jo pelkkä kohteeseen  ajo vie runsaasti loma-aikaa eikä pitkien päivämatkojen ajo ole välttämättä kovinkaan rentouttavaa. Autoon tulee tuhansia lisäkilometrejä ja polttoainekulut ovat myös sen mukaiset. Unohtaa ei myöskään sovi, että esimerkiksi Espanjaan ajo edellyttää edellisen lisäksi vielä yöpymisiäkin. Ei kuulosta kovinkaan houkuttelevalle, jos vaihtoehtona on jonkin halpalentoyhtiön tarjoushinta, millä teet meno- ja paluumatkan edullisesti ja nopeasti.

Mistä vuokra-auto kannattaa vuokrata

Jos haluat pelata niin sanotusti varman päälle, kannattaa auton vuokraus tehdä kotimaassa ja luottaa tunnetuimpiin kansainvälisenluokan suuriin vuokraamoihin. Etukäteen vuokrattu auto odottaa sinua jo lentokentällä jos niin haluat. Autoja ulkomailla luotettavasti vuokraa mm. Holiday Autos, sekä Avis.

Auton voi vuokrata myös vasta kohteessa. Ongelmaksi voi kuitenkin muodostua se, että sopiminen pitää tehdä vieraalla kielellä. Myös sopimukset ovat vieraskielisiä, mikä voi aiheuttaa yllätyksiä, jos auton tai siihen liittyvien muiden  vuokrausehtojen kanssa ilmenee ongelmia.

Huomioi sopimusta tehdessäsi

Autoa ei tarvitse palauttaa samaan paikkaan, missä se on vastaanotettu, mutta siitä joutuu maksamaan lisämaksun.

Sopimusta laadittaessa on ilmoitettava kaikki ne henkilöt, jotka tulevat mahdollisesti ajamaan autoa.

Monet vuokraamot edellyttävät kuljettajalta riittävää ikää. Alaikäraja voi olla esimerkiksi 21 tai 25 vuotta. Myös yläikärajoja käytetään esim. 95 vuotta.

Tarkista, tuleeko sinun palauttaa auto tankattuna vai tankki vajaana. Selvitä myös, onko autolle asetettu kilometrirajoitus ja miten käy, jos palautusaika jostain syystä tulee ylitetyksi.

Tarkista auton kunto ja mahdolliset kolhut, ettet joudu jälkikäteen maksumieheksi.

Riittääkö matkakohteessa suomalainen ajokortti vai tarvitaanko kansainvälinen ajokortti.

Tarkista niin auton kuin kuljettajan että matkustajienkin vakuutusturva. On hyvä miettiä etukäteen, esim. minkälaiset omavastuut kuljettajalla on, jos vuokra-autolla joudutaan kolariin tai se varastetaan tai jos tulee henkilövahinkoja.

Kiinnostuitko auton vuokrauksesta?

Lue lisää ulkomailla autoja vuokraavien yritysten sivuilta: Holiday Autos, sekä Avis.


Jaa

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *